Verhuizingen anno 2016, hoe moeilijk kan het zijn

Door armageddon_2k1 op woensdag 28 december 2016 10:42 - Reacties (31)
Categorie: -, Views: 6.110

Even een rant-blog, want ik word er helemaal kriegel van.

1 Augustus hebben we een huis gekocht en per 1 December hebben we de sleutel. Ontzettend spannend natuurlijk en ontzettend leuk. Per 16 December zijn we verhuisd en met een verhuizing komen altijd de nodige verhuizingen die je door moet geven, afgezien van de verschillende abonnementen die je moet eindigen en opnieuw moet aanvragen.

Het valt me echter op dat het in 2016 blijkbaar ontzettend moeilijk is voor bedrijven om het digitaal geregeld te krijgen dat er iemand verhuist danwel opzegt.

Wij zijn niet de meest slordige types dus we hadden een heel lijstje klaar met alle dingen die we op moesten zeggen en hadden dat allemaal eind Oktober al aangevraagd, inclusief de aanvragen voor nieuwe abonnementen.

Nou, hier dan de scorekaart....

Ziggo - Opgezegd per 16 december
 • Internet was op 10 december al weg
 • Termijn voor Januari 2017 wordt gewoon afgeschreven
 • Volgens WebCare team moet ik storneren want de twee systemen zijn niet gekoppeld van oud UPC klanten
Qurrent - Opgezegd per 31 december
 • Termijn voor Januari 2017 wordt gewoon afgeschreven
 • Webcare team zegt dat ik ook moet storneren
 • Mijn meterstanden zijn ook niet goed doorgekomen omdat ik dat blijkbaar bij Mijn Energie had ingevuld in het Dashboard van hun en dat is alleen voor eigen boekhouding. Ondanks dat dit de link was die ze zelf stuurden/
 • Na stornering hebben ze het zelf ook nog een keer teruggestort
 • Betalingsherinnering al weer binnen gekregen
 • Wordt vervolgd....
Bol.com
 • In mijn Account heb ik het adres aangepast
 • GoPro Hero 5 Black besteld en dubbel gecheckt dat het adres klopte
 • Afgeleverd bij buren oude huis
 • Volgens WebCare team had ik mijn cookies moeten wissen
Fiber Nederland
 • Aangevraagd per 1 december in oktober omdat er geen Ziggo is in mijn nieuwe regio
 • Termijn voor November wordt afgeschreven
 • Webcare team zegt dat dat een foutje is en het teruggeboekt wordt, wat ook gebeurt.
 • Eind november wordt 2x een termijn bedrag afgeschreven vanwege onbetaalde termijn daarvoor....
 • Webcare team zegt dat dat een foutje is en het teruggeboekt wordt, wat ook gebeurt.
 • 1 december geen internet omdat ik mijn rekeningen niet betaal
 • Webcare team zegt dat dat een foutje is en dat ik per 27 december internet zal hebben
 • 27 december: Internet!
 • 28 december wordt er 3x een termijn bedrag afgeschreven vanwege onbetaalde termijnen daarvoor...
 • Webcare team zegt dat dat een foutje is en het teruggeboekt wordt....
Vitens Nederland
 • Opgezegd en aangevraagd op oude en nieuwe adres in Oktober
 • Moet voor oude adres de termijn van Januari t/m Maart betalen
 • Webcare team zegt dat dat een foutje is en ik het niet hoef te betalen
Gemeente Heumen
 • Inschrijving per 16 december gedaan op 1 oktober
 • Worden gebeld dat dat niet kan want er wonen nu mensen. Aangegeven dat dat klopt, omdat dat de vorige bewoners zijn die er op 1 december uit gaan en wij er op 16 december in gaan.
 • Krijgen een brief dat we de vorige bewoners als huurders aan moeten merken omdat ie nu op ons adres wonen
 • Opgebeld om aan te geven dat er inderdaad nu mensen wonen, maar dat wij er op 16 december in gaan als zij er uit gaan. Dit was wel een heel moeilijk concept. Kon ik niet gewoon op 16 december me inschrijven, dat is een stuk logischer
 • 2 december worden we gebeld dat onze huurders eruit zijn..... welke huurders? Aangegeven dat dat de vorige bewoners zijn en dat wij vanaf nu daar ingeschreven willen zijn. Dat is toch wel moeilijk, want in het systeem staat dat we op 16 december erin gaan..... RAAAAAH!
Echt... hoe kan het? Aan onbedoelde afschrijvingen alleen al is het een kleine 300 euro. Maar zowel mijn Gas, Water, Licht, Internet en inschrijving waren blijkbaar ingewikkeld. De laatste keer dat ik verhuisde (in 2011) ging het allemaal een stuk makkelijker. Vooral het Bol.com verhaal ben ik verbaasd over. In mijn gegevens staat serieus mijn nieuwe adres, maar volgens Bol.com staat daar het oude.... en dan moet ik mijn cookies verwijderen. Ik snap er geen hol meer van.

[/rant]

Fajita!

Door armageddon_2k1 op dinsdag 19 juli 2016 15:27 - Reacties (11)
Categorie: Muziek, Views: 3.676

Ik heb jaren in een band gespeeld, een moderne nu-metal band zoals we onszelf graag noemden :) Oftewel, een paar gasten die met weemoed terug wilden naar hun 16e levensjaren toen Papa Roach, Limp Bizkit, SOAD en Rammstein ons leven domineerden. We hadden redelijk succes met de band (keertje in de Melkweg gespeeld, festivalletje op mooi groot podium in Delft, etc.) en daar hoorde natuurlijk ook stricte band-afspraken bij! Elke vrijdag oefenen, en natuurlijk thuis zoveel mogelijk voorbereiden of werken aan nieuwe nummers.

Nu al 3 jaar niet meer in de band, maar één van de uitwerpselen van die tijd is nogal populair geworden in mijn vriendengroep en daarom is het nooit een slecht idee om dit te delen, helemaal gezien het zomer is! Voor mij is dit nummer speciaal omdat ik met tranen rollend over mijn wangen van de meligheid dit nummer gemaakt heb met onze drummer. Voor mij is de herinnering heel speciaal. Voor de volledigheid is het leuk om het hele verhaal erbij te vertellen namelijk.

Mijn goede vriend, de drummer, en ik besloten om op vrijdag, in plaats van oefenen in het hok, aan nieuwe nummers te werken. Heel serieus hadden we allemaal plannen, maar eerst was het belangrijk dat we avondeten zouden regelen. Zodoende liepen wij in De Coop en we hadden eigenlijk wel zin in wraps. Als snel kom je dan bij de pakjes met kruiden uit en daar viel mijn oog op de Fajita-kruiden. Al grappend zei mijn vriend "Fajita!" op een 'Mexicaanse toon'. Daarnaast stond een pakje Guacamole-mix en met mijn wat meer bas-stem volgde ik daarop met "Guacamole!". Er ontstond een vonk en een idee was geboren! Vol inspiratie renden we naar huis en zijn we aan het opnemen geslagen. Na 1,5 uur was het resultaat daar. Een zomerhit was geboren. De reacties van onze lieftallige vriendinnen waren:
Zijn jullie hier de hele avond mee bezig geweest?
Don't quit your day job....
Bij de band waren ze er ook niet heel blij mee. Zodoende hebben we dit maar ondergebracht in ons eigen samenwerkingsverband, The Nacho Brothers

Enfin, wij hebben in de maanden daarop volgend elke keer dit nummer in een playlist geplakt tijdens een feestje ergens en zodoende is het daadwerkelijk een hitje geworden in mijn sociale kring(etje).

Voel de zomer, voel het geluk, voel de vrijheid. Pak een biertje, bak de mais en bonen, rooster wat kip. Maal een avocadootje met wat peper, tomaat en ui en geniet. Tijd voor Fajita's met Guacamole!


Voor de volledigheid. Geen kant en klare loops gebruikt. Alles met synths, gitaar, handen, mond, whatever. Vooral de 'spaanse handjeklap' was interessant om te doen.

Tijd om te rocken

Door armageddon_2k1 op maandag 26 oktober 2015 13:43 - Reacties (14)
Categorie: Muziek, Views: 3.408

Alweer een half jaar geleden heb ik hier op Tweakblogs een nummer van mij geplaatst dat ik gemaakt had. Ik vond het erg leerzaam om daar de commentaren van te krijgen en ik vind het ook gewoon leuk iets te plaatsen natuurlijk :)

De afgelopen maand me weer hard gemaakt voor een nummer en het valt me toch elke keer weer viest tegen om helemaal zelf een nummer te maken en verantwoordelijk te zijn voor alle instrumenten. En dan heb ik zang nog weg gelaten ook! Ik heb zelf 9 jaar in een band gespeeld en daar jamden we er altijd op los. Dit vind ik een stuk moeilijker!

Misschien wel interessant om te weten welke apparatuur ik gebruik:
- Cubase 8 Pro
- Addictive Drums 2
- Line 6 Pod HD500
- PRS Singlecut
- Fender Jazz Bass
- Event 20/30 monitoren
- Mac Mini 2011 i5

Wat betreft de commentaren van vorige keer met betrekking tot het platdrukken van de muziek. Ik herken het wel, maar ik moet toegeven dat het ook wel een beetje de stijl is (nu-metal) waar het nog erg prominent in is. Ik probeer het zo min mogelijk te doen, maar dat is natuurlijk ook iets wat ontzettend moeilijk is en echt te maken heeft met goeie mix-skills.
Daarnaast heb ik het gevoel dat Soundcloud ook nog het e.e.a. doet kwa platdrukken, dus ik heb hem nu ook even op Dropbox gezet.

Het nummer dat ik nu gemaakt heb heeft iets weg van Ghinzu, Biffy Clyro en misschien nog wat Muse.
Laat aub weten wat je ervan vind en dan ga ik kijken wat ik met mijn volgende nummer nog meer kan leren!


Directe SoundCloud link: Hier
En de Dropbox link: Hier

Mijn eerste nummer sinds lange tijd

Door armageddon_2k1 op donderdag 2 april 2015 21:11 - Reacties (16)
Categorie: Muziek, Views: 3.219

Ik heb een jaar of 7 in een nu-metal / rock bandje gezet, maar zoals het altijd gaat moet je op gegeven moment ook werken, verhuizen, trouwen (en later kinderen krijgen) en dan heb je niet zoveel tijd meer om 2x per week met een paar gasten in een muf hok te zitten jammen, stonen en algeheel chillen (good times).

Nu ben ik pas 2 jaar gestopt met de band maar het viel me op hoeveel moeite het me kosten om toch een beetje muziek te maken thuis. Laatst toch maar een mooi set monitors gekocht, de zolder opgeknapt, Cubase 8 Pro gekocht en weer aan de slag gegaan.

Without much further ado, het volgende subtiele en gevoelige chanson:Laat me weten wat je ervan vind :) Ik ben nog op zoek naar een zanger.

Webdevelopment workflow met Vagrant en Chef

Door armageddon_2k1 op vrijdag 11 januari 2013 13:27 - Reacties (9)
Categorie: Dev, Views: 8.169

Welkom op de allereerste post van mijn Tweakblog. Een paar maanden heb ik deze maar eens geactiveerd maar ik ben er eigenlijk nog niet aan toegekomen om wat te schrijven. Naar aanleiding van wat post en een ander Tweakblog over workflow met een VM besloot ik mijn ervaringen ook maar eens op te schrijven omdat daar specifiek naar gevraagd werd :).

Ontwikkelen binnen een VM

Ik ga hier niet uitgebreid in op de voordelen van het ontwikkelen binnen een Virtual Machine, want daar is genoeg over te vinden op het web. Er zitten nadelen aan vast, maar voor mij wegen die niet op tegen de enorme voordelen. Het biedt mij een enorme flexibiliteit en 'schoonheid' van mijn systeem, alhoewel ik me voor kan stellen dat als je niet, zoals ik, louter met PHP en Python werkt voor web-applicaties en je meer aan de .NET kant doet het verhaal wellicht anders is.

Mijn insteek is, net als in veel programmeertalen het geval is, seperation of concerns. Mijn computer is geen webserver en geen database server. Het is wél een ontwikkelbak waar op getypt kan worden. Mijn server is geen ontwikkelbak waar tools opstaan zoals PHPStorm en SublimeText, maar wél Apache2 en PHP5. Verder niks.

Idealiter wil ik dus een VM hebben waar alles op draait en ik zonder al te veel gedoe mijn code die ik aan het tikken ben live kan zetten op de server en het daar kan zien.

Vagrant

Laat dit nu net zijn waar Vagrant goed in is! En dan knippen ze de laatste stap eruit, want het live zetten hoeft niet eens. Ik ontwikkel direct op de VM, mét mijn eigen tools op mijn eigen bak.

Ik ga hier geen tutorial neerplempen van Vagrant, want dat kunnen die mannen en vrouwen prima zelf. Ik zou maar eens kijken op: www.vagrantup.com: Getting Started With Vagrant. Die tutorial kost je 10 minuten en dan snap je precies wat ik bedoel.

Web-app development met Vagrant

Op naar de hoofdmoot van mijn verhaal. Ik ga een basis Apache2 server met PHP hier maken met de volgende eisen.
 • Debian-like server 32 bit, hetzelfde als op mijn VPS draait
 • Apache2
 • PHP5.3.8 of hoger
 • php_apc (voor het cachen van php-code en data)
 • XDebug (voor het debuggen)
Al met al geen grote lijst en snel op te zetten met Vagrant. Let wel, Vagrant i.c.m. Chef is tot heel veel in staat en kan je hele specifieke configuraties opzetten.
Ik ontwikkel alles op OSX, dus alle commandos zijn terminal commands binnen de terminal van OSX. Alle commandos zijn vanuit een directory ergens in mijn home-dir (~/Vagrant/php-dev), maar dat mag je natuurlijk helemaal zelf kiezen.
Vagrant base-box installeren
Het project is gestart en nu ga ik een vagrant instantie toevoegen aan dit project. Het gaat een VM zijn gebaseerd op Ubuntu Precise 32 welke al in base-box vorm bestaat gemaakt door de lui van Vagrant zelf. Andere base-boxes kan je hier en hier vinden. Informatie over het maken van een eigen base box staat hier.

Tijd om de base-box te downloaden, een VM te maken in de map vagrant en hem te starten.
$ mkdir vagrant
$ cd vagrant
$ vagrant box add precise32 http://files.vagrantup.com/precise32.box
[vagrant] Downloading with Vagrant::Downloaders::HTTP...
[vagrant] Downloading box: http://files.vagrantup.com/precise32.box
[vagrant] Extracting box...
[vagrant] Verifying box...
[vagrant] Cleaning up downloaded box...

$ vagrant init precise32
A `Vagrantfile` has been placed in this directory. You are now
ready to `vagrant up` your first virtual environment! Please read
the comments in the Vagrantfile as well as documentation on
`vagrantup.com` for more information on using Vagrant.

Zoals je ziet heb ik de base box gedownload van een webserver en hem lokaal precise32 genoemd. Daarna heb ik met het init command een nieuwe Vagrant box aangemaakt gebaseerd op de precise32 base box.

De VM staat klaar! Tijd om hem te runnen.
$ vagrant up
[default] Matching MAC address for NAT networking...
[default] Clearing any previously set forwarded ports...
[default] Forwarding ports...
[default] -- 22 => 2222 (adapter 1)
[default] Creating shared folders metadata...
[default] Clearing any previously set network interfaces...
[default] Booting VM...
[default] Waiting for VM to boot. This can take a few minutes.
[default] VM booted and ready for use!
[default] Mounting shared folders...
[default] -- v-root: /vagrant

Zoals je merkt is ie eerst bezig met het kopieren van de precise32 base box en daarna start ie! De SSH port 22 op het VM systeem wordt doorgelust naar onze eigen 2222 port number, dus we kunnen gewoon SSH'en naar 127.0.0.1:2222 en dan zitten we in het Vagrant systeem.

Gelukkig heeft Vagrant ook gewoon het ssh commando zodat we even kunnen rondneuzen op het systeem.
$ vagrant ssh
Welcome to Ubuntu 12.04 LTS (GNU/Linux 3.2.0-23-generic-pae i686)
vagrant@precise32:~$ ls /
bin  dev home    lib     media opt  root sbin   srv tmp vagrant vmlinuz
boot etc initrd.img lost+found mnt  proc run  selinux sys usr var
vagrant@precise32:~$ ls /vagrant
Vagrantfile
vagrant@precise32:~$ logout

Zoals je ziet is er een root folder /vagrant bijgekomen welke letterlijk naar onze Vagrant folder op onze host verwijst. Zoals je ziet staat daar de Vagrantfile waar het hele systeem in gedefinieerd wordt. Door zo folders te mounten naar ons host systeem kunnen we makkelijk een web-applicatie op ons host systeem houden en hem gewoon draaien binnen het VM als web-app.
Provisioning Vagrant met Chef Solo
Chef Solo is een onderdeel van Opscode Chef waar je hele installaties mee kan automatiseren, wat ook wel provisioning genoemd wordt. Meer over provisioning van Vagrant kan je hier lezen.

Laten we de Vagrantfile aanpassen naar een basis waarmee we kunnen gaan provisionen met Chef:

Ruby:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vagrant::Config.run do |config|
 config.vm.box = "precise32"

 # ik zorg voor 2 virtuele netwerkkaarten, zodat ik onderling VM's ook makkelijk met elkaar kan laten communiceren (denk aan PHP -> MySQL)
 config.vm.network :hostonly, "33.33.33.10" 
 config.vm.network :bridged
 config.vm.forward_port 80, 8080 # ik forward port 80 op de guest naar 8080 op de host
 
 config.vm.provision :chef_solo do |chef|
  chef.cookbooks_path = "cookbooks"
 end
endOp het moment is er nog geen enkel Chef recipe ingeladen maar denkt ie z'n cookbooks, met daarin recipes, in de cookbook folder relatief t.o.v. de Vagrantfile te vinden, dus laten we die maken.
$ mkdir cookbooks

Nu is het tijd om de cookbooks op te halen die Opscode al gemaakt heeft of elders online beschikbaar zijn. In ons geval gaat het om apt, apache2, php cookbooks. De apt-cookbook gebruik ik omdat dan de aptitude repositories elke keer geupdate worden en voor het toevoegen van eventuele andere repositories. Voor meer cookbooks raadt ik je aan te kijken op de Opscode Github. Daar kan je van alle cookbooks alle broodnodige informatie vinden.

Tijd om de cookbooks binnen te halen met Git:
$ git clone git://github.com/opscode-cookbooks/apt.git cookbooks/apt
$ git clone git://github.com/opscode-cookbooks/apache2.git cookbooks/apache2
$ git clone git://github.com/opscode-cookbooks/php.git cookbooks/php


en om ze te activeren in de Vagrantfile:

Ruby:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Vagrant::Config.run do |config|
 config.vm.box = "precise32"
 config.vm.network :hostonly, "33.33.33.10"
 config.vm.network :bridged
 config.vm.forward_port 80, 8080
 
 config.vm.provision :chef_solo do |chef|
  chef.cookbooks_path = "cookbooks"
  chef.add_recipe("apt")
  chef.add_recipe("apache2")
  chef.add_recipe("apache2::mod_php5")
  chef.add_recipe("php")  
 end
endNu moeten we Vagrant box opnieuw opstarten de configuratie te harladen en om Chef z'n gang te laten gaan:
$ vagrant reload
[default] Attempting graceful shutdown of VM...
[default] Clearing any previously set forwarded ports...
[default] Forwarding ports...
[default] -- 22 => 2222 (adapter 1)
--- knip ---
$ vagrant ssh
vagrant@precise32:~$ apachectl -v
Server version: Apache/2.2.22 (Ubuntu)
Server built:  Nov 8 2012 21:37:45
vagrant@precise32:~$ php -v
PHP 5.3.10-1ubuntu3.4 with Suhosin-Patch (cli) (built: Sep 12 2012 19:00:43) 
Copyright (c) 1997-2012 The PHP Group
Zend Engine v2.3.0, Copyright (c) 1998-2012 Zend Technologies
vagrant@precise32:~$ logout


Voila, Apache2 en PHP5.3.10 staan erop! Momenteel draait er nog geen enkele website. Tijd om een website toe te voegen.
Web applicatie toevoegen
Als je bekend bent met Apache2 dan weet je dat je een conf bestand kan maken met de Virtualhost gegevens en die vervolgens in de sites-available directory kan activeren. Gelukkig kan dit ook allemaal met Chef. We maken een eigen recipe welke onze Virtualhost configureert en bijkans ook APC en XDebug installeert.

Begin met het maken een eigen cookbook met bijbehorende mappenstructuur en Ruby files (voor meer informatie over eigen recipes moet je de Chef documentatie lezen):
$ mkdir cookbooks/custom_app
$ mkdir cookbooks/custom_app/attributes
$ mkdir cookbooks/custom_app/recipes
$ mkdir cookbooks/custom_app/templates
$ mkdir cookbooks/custom_app/templates/default
$ touch cookbooks/custom_app/recipes/default.rb
$ touch cookbooks/custom_app/attributes/default.rb
$ touch cookbooks/custom_app/templates/default/custom_app.conf.erb

De laatste is een Ruby template waarmee we de VirtualHost conf maken.

En de inhoudt van de bestanden:
cookbooks/custom_app/attributes/default.rb

Ruby:
1
2
default['custom_app']['server_name'] = 'web-app.dev'
default['custom_app']['docroot']   = '/web-app'cookbooks/custom_app/templates/default/custom_app.conf.erb

Ruby:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<VirtualHost *:80>
 ServerName <%= @params[:server_name] %>
 DocumentRoot <%= @params[:docroot] %>

 <Directory <%= @params[:docroot] %>>
  Options FollowSymLinks
  AllowOverride All
  Order allow,deny
  Allow from all
 </Directory>
</VirtualHost>Als laatste hebben we de daadwerkelijke recipe nodig:
cookbooks/custom_app/recipes/default.rb

Ruby:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
app_name = 'custom_app'
app_config = node[app_name]

# install APC
package "php-apc" do
  action :install
end

# install XDebug
package "php5-xdebug" do
  action :install
end

# set up the Apache virtual host 
web_app app_name do 
 server_name app_config['server_name']
 docroot app_config['docroot']
 template "custom_app.conf.erb" 
end


Zoals je ziet halen we in het begin een app_config op (welke naar de attributes verwijst of in onze Vagrantfile te definieren is), dan worden APC en XDebug middels aptitude geinstalleerd en daarna renderen we vhost.conf met die attributes.

Zoals je ziet in attributes/default.rb is de doc-root van onze website op /web-app in ons guest VM. Laten we die even toevoegen en mappen naar een map op onze host. Ik maak op onze host een map aan genaamd web-app welke 1 niveau hoger ligt dan de vagrant map. Dan houd ik alles netjes gescheiden:
$ mkdir ../web-app
$ ls ../
vagrant	web-app


En om een mapping toe te voegen passen we onze Vagrantfile als volgt aan:

Ruby:
1
2
3
4
5
--- knip ---
config.vm.network :bridged
config.vm.forward_port 80, 8080
config.vm.share_folder "web-app", "/web-app", "../web-app" # voeg deze regel toe.
--- knip ---


Hier voegen we een nieuwe mapping, genaamd web-app toe welke /web-app op onze guest mount op ../web-app op onze host.

Nu moeten we alleen onze web-app nog via Chef toevoegen, door hem in onze Chef lijst in de Vagrantfile te zetten:

Ruby:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
--- knip ---
config.vm.provision :chef_solo do |chef|
  chef.cookbooks_path = "cookbooks"
  chef.add_recipe("apt")
  chef.add_recipe("apache2")
  chef.add_recipe("apache2::mod_php5")
  chef.add_recipe("php")
  chef.add_recipe("custom_app") # voeg hier onze eigen recipe toe
 endEn tijd om een documentje in de web-app folder te zetten en Vagrant te starten:
$ echo "<?php phpinfo(); ?>" > ../web-app/index.php
$ vagrant reload


Als het goed is draait onze web-applicatie nu op een Apache2 server binnen een Ubuntu distributie op onze VM maar is ie te benaderen vanuit localhost:8080. Even checken of het zo is:
vagrant-vm-working
Jawel! Het werkt allemaal, en zoals je kan zien zijn XDebug en APC ook aanwezig.
Gebruik van de box voor verder gebruik
Het mooie is dat deze VM nu helemaal gedefinieerd wordt door de Vragrantfile en de bijbehorende cookbooks. Het enige wat ik hoef te doen om deze VM te hergebruiken is de map vagrant kopieren en dan kan ik hem voor andere web-applicaties gebruiken. Voordat je zo'n kopieeractie doet is het wel handig alle gegenereerde data van vagrant up, weg te halen zodat je schoon kan beginnen.
$ vagrant destroy


Zelf heb ik een vergelijkbare box als Git repository ergens staan en die clone ik dan in mijn projecten. In mijn .gitignore van het project staat dan simpelweg /vagrant zodat de VM netjes gescheiden staat van mijn source.

Het aanpassen van attributes is ook geen enkel probleem en kan vanuit onze Vagrantfile. Hiervoor verwijs ik je naar de Chef documentatie. In ons geval kan een je de custom_app attributen als volgt aanpassen in de Vagrantfile:

Ruby:
1
2
3
4
5
6
chef.json = {
   "custom_app" => {
    "server_name" => 'symfony2-app.dev',
    "docroot"   => '/web-app/web'
   }
  }


Zoals je ziet kan dat voor krachtige flexibiliteit zorgen.

Afsluiting

Dit is een hele korte introductie van Chef en Vagrant, maar hopelijk laat het z'n kracht zien. Ik raadt je zeker aan de volgende sites te bezoeken voor meer informatie:
http://www.vagrantup.com
http://wiki.opscode.com/display/chef/Home
http://www.jasongrimes.or...f-vagrant-and-ec2-3-of-3/
https://github.com/opscode-cookbooks
https://github.com/simshaun/symfony-vagrant

Ik vind Vagrant best een innovatieve manier om mijn PHP-applicaties te ontwikkelen, zonder dat het mijn host bevuilt en hopelijk heb ik dat duidelijk kunnen maken :)

Mochten er op- of aanmerkingen zijn, schroom dan niet, want aangezien dit mijn eerste post is zullen er wel wat dingen onduidelijk danwel fout ingezet zijn.