Mijn eerste nummer sinds lange tijd

Door armageddon_2k1 op donderdag 2 april 2015 21:11 - Reacties (16)
Categorie: Muziek, Views: 2.961

Ik heb een jaar of 7 in een nu-metal / rock bandje gezet, maar zoals het altijd gaat moet je op gegeven moment ook werken, verhuizen, trouwen (en later kinderen krijgen) en dan heb je niet zoveel tijd meer om 2x per week met een paar gasten in een muf hok te zitten jammen, stonen en algeheel chillen (good times).

Nu ben ik pas 2 jaar gestopt met de band maar het viel me op hoeveel moeite het me kosten om toch een beetje muziek te maken thuis. Laatst toch maar een mooi set monitors gekocht, de zolder opgeknapt, Cubase 8 Pro gekocht en weer aan de slag gegaan.

Without much further ado, het volgende subtiele en gevoelige chanson:Laat me weten wat je ervan vind :) Ik ben nog op zoek naar een zanger.

Volgende: Tijd om te rocken 10-'15 Tijd om te rocken
Volgende: Webdevelopment workflow met Vagrant en Chef 01-'13 Webdevelopment workflow met Vagrant en Chef

Reacties


Door Tweakers user sebastius, donderdag 2 april 2015 21:43

Ik heb het gevoel, maar kan me ook vergissen, dat het een beetje platgedrukt is allemaal (compressie). Ik mis iets.

Door Tweakers user armageddon_2k1, donderdag 2 april 2015 21:45

Nouja, de LUFS vallen nog wel mee. Het kan een stuk platter :) Beetje inherent aan de stijl dat je nogal wat dichtgesmeerd geluid krijgt natuurlijk. Maar ik zal er proberen op te letten, thanks :)

Door Tweakers user Goku33, vrijdag 3 april 2015 00:38

Prima te luisteren zonder zang hoor! :) Hoe noem je deze rock/metal stijl?

Door Tweakers user armageddon_2k1, vrijdag 3 april 2015 08:31

Thanks. Ik zou het een beetje tussen Industrial en Nu-metal gooien. Ik heb met mijn bandje jarenlang Nu-metal gespeeld (zie www.playyard.nl). Toen wij 16 waren was Papa Roach, Limp Bizkit etc dan ook heel erg in. Zelf ben ik nogal beinvloed door Rammstein, Muse en Biffy Clyro (de laatste 2 zijn geen metal natuurlijk) dus zal dat er allemaal wel een beetje in terugkomen :)

Door Tweakers user Rowdy.nl, vrijdag 3 april 2015 09:22

Ik wordt niet gehinderd door enige kennis van zaken; maar ik vind het lekker klinken! Biertje erbij en dit op de achtergrond in de kroeg? Ja hoor.

Door Tweakers user Dead Pixel, vrijdag 3 april 2015 11:23

Klinkt lekker energiek, leuk ritme en mooie vorm van muziek. Ik hoor overigens heel veel Rammstein invloeden. Het doet mij denken aan oude spellen zoals Road Rash en Duke Nukem. :)

Door Tweakers user Luuk1983, vrijdag 3 april 2015 11:48

Klinkt als een lekker nummer! Niet TE 'heavy' maar gewoon lekker opzwepend. Niet heel origineel, dat dan weer niet, maar absoluut niet slecht.

Door Tweakers user derx666, vrijdag 3 april 2015 18:05

Klinkt erg lekker, niet mega origineel, maar gewoon goeie metal. Ben benieuwd naar de zanglijnen die je hier overheen wilt leggen, en wat voor soort zang. NIet dat ik kan zingen overigens :)
Maar ga vooral zo door, hier is zeker publiek voor.

Door Tweakers user armageddon_2k1, vrijdag 3 april 2015 19:40

Bedankt voor de reacties! Dit is mijn eerste werkje weer sinds tijden. Vroeger had ik altijd een band om ideeen mee uit te werken in jamsessies, nu komt het allemaal op mezelf aan, wat het allemaal wat lastiger maakt.

Door Tweakers user bredend, vrijdag 3 april 2015 21:12

Klinkt heel goed! Rond 1:30 zowaar Muse-achtig :)

Welke plugins heb je gebruikt?

De percussie mag wel iets reverb hebben.

Door Tweakers user armageddon_2k1, zaterdag 4 april 2015 09:01

@Bredend:
Dat Muse-achtige kan kloppen ;-) Een van mijn favoriete bands en de syntharpeggios zijn dan ook altijd erg leuk om erin te stoppen.

Kwa plugins eigenlijk alleen stock Cubase 8 Pro en voor drums BFD3. Kost wat geld maar dan kan je wel gelijk alles.
Gitaren uiteraard zelf via een Line6 Pod HD500 in een Focusrite Liquidmix.

Door Tweakers user KnoxNL, zaterdag 4 april 2015 11:35

Het idee is niet onaardig, al ben ik zelf als gitarist fan van een meer open sound en mag de gitaar ook wat meer aanwezig zijn.

Dat "platgedrukte" uit de 1e comment herken ik dus wel :)

Door Tweakers user armageddon_2k1, zaterdag 4 april 2015 12:05

Ja, dat is allemaal de kunst van het mixen he? ;) Moet bij de volgende mix weer beter zijn.

Door Chris, zaterdag 4 april 2015 13:18

Prima muziek maar compressie is iets wat je absoluut zou moeten vermijden! Ga voor jezelf eens op een goede installatie luisteren naar nummers zonder compressie (70's, 80's) en hun moderne equivalent met compressie.. Een wereld van verschil!

Je kan op de dynamic range database meer informatie vinden over albums. Neem voor het gemak queen:

http://dr.loudness-war.info/album/list/year?artist=queen

Hoe later de release van de CD hoe lager de dynamic range en hoe hoger de compressie.

Door visgek82, zaterdag 4 april 2015 13:55

Teveel compressie. Dit klinkt bijna net zo erg als de cd Death Magnetic van Metallica.

Probeer een goed dynamisch bereik te houden!

Voor de rest klinkt het prima, lijkt me zo.

Door Tweakers user armageddon_2k1, zaterdag 4 april 2015 14:30

@Chris en Visgek82:
Ik ben inderdaad bekend met de hele loudnesswar en ben er zelf weer ingetuind.

Bedankt voor de reacties m.b.t. compressie! In Cubase 8 zit de nieuwe standaard verwerkt m.b.t. het hele loudnesswar-verhaal (de LUFS standaard: http://www.tcelectronic.com/loudness/loudness-explained/) Deze wordt nu in EU en US verplicht gesteld.

Ik zal me de opbouwende kritiek aantrekken en een nieuwe mix maken maar dan met een goede Integrated LUFS, van ongeveer -15LUFS (-23LUFS is de richtlijn voor broadcasting, maar dat is te weinig voor CD-mastering).

Als iemand zegt dat het op Death Magnetic lijkt is het natuurlijk niet goed ;)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 4 april 2015 14:32]


Reageren is niet meer mogelijk