Tijd om te rocken

Door armageddon_2k1 op maandag 26 oktober 2015 13:43 - Reacties (14)
Categorie: Muziek, Views: 3.143

Alweer een half jaar geleden heb ik hier op Tweakblogs een nummer van mij geplaatst dat ik gemaakt had. Ik vond het erg leerzaam om daar de commentaren van te krijgen en ik vind het ook gewoon leuk iets te plaatsen natuurlijk :)

De afgelopen maand me weer hard gemaakt voor een nummer en het valt me toch elke keer weer viest tegen om helemaal zelf een nummer te maken en verantwoordelijk te zijn voor alle instrumenten. En dan heb ik zang nog weg gelaten ook! Ik heb zelf 9 jaar in een band gespeeld en daar jamden we er altijd op los. Dit vind ik een stuk moeilijker!

Misschien wel interessant om te weten welke apparatuur ik gebruik:
- Cubase 8 Pro
- Addictive Drums 2
- Line 6 Pod HD500
- PRS Singlecut
- Fender Jazz Bass
- Event 20/30 monitoren
- Mac Mini 2011 i5

Wat betreft de commentaren van vorige keer met betrekking tot het platdrukken van de muziek. Ik herken het wel, maar ik moet toegeven dat het ook wel een beetje de stijl is (nu-metal) waar het nog erg prominent in is. Ik probeer het zo min mogelijk te doen, maar dat is natuurlijk ook iets wat ontzettend moeilijk is en echt te maken heeft met goeie mix-skills.
Daarnaast heb ik het gevoel dat Soundcloud ook nog het e.e.a. doet kwa platdrukken, dus ik heb hem nu ook even op Dropbox gezet.

Het nummer dat ik nu gemaakt heb heeft iets weg van Ghinzu, Biffy Clyro en misschien nog wat Muse.
Laat aub weten wat je ervan vind en dan ga ik kijken wat ik met mijn volgende nummer nog meer kan leren!


Directe SoundCloud link: Hier
En de Dropbox link: Hier

Volgende: Fajita! 07-'16 Fajita!
Volgende: Mijn eerste nummer sinds lange tijd 04-'15 Mijn eerste nummer sinds lange tijd

Reacties


Door Tweakers user Ruigerock, maandag 26 oktober 2015 15:55

Als een metal fan kan ik dit best wel waarderen, alleen kritiserend onderbouwen is niet mijn sterkste punt. Vanaf het 3e minuut tot het eind begint het lekkerste gedeelte. Daar zit het lekkerste gedeelte samenhang en energie in. Bedankt voor het delen!

Offtopic: Een van mijn favoriete instrumentele metal bands is Blotted Science. Wellicht dat je daar wat inspiratie uit kunt halen.

Door Tweakers user Ample Energy, maandag 26 oktober 2015 17:33

Afgezien van de drum die ik niet lekker vind klinken (ik heb niks met dat doffe, maar gelukkig is er geen overkill aan snare :P ) heb ik lekker gezeten! Ik hoefde ook niet te wachten tot minuut 3; meteen vanaf de eerste baslijn klonk het leuk. Misschien dat de hoeveelheid bas wel iets omlaag geschroefd kan worden, want mijn receiver stond op mijn rock/metal setting en ik moest mijn bas nu zelf omlaag aanpassen, terwijl ik hem met deze muziek juist vaak net een tandje harder moet zetten. Maar het klonk in ieder geval goed genoeg om een album van een uur wel weg te kunnen luisteren.

Door Tweakers user himlims_, maandag 26 oktober 2015 19:23

zeker smakelijk, drum van rond de 1.50min is wel lekker

some how klinkt het 'niet vol / dof' weet niet hoe te verwoorden, misschien dat soundcloud is, of omdat ik vandaag flac'jes heb liggen luisteren :+

benieuwd na wat volgt

Door Tweakers user elleP, dinsdag 27 oktober 2015 10:58

Het verschil tussen soundcloud en je mp3 op dropbox is wel behoorlijk, de mp3 klinkt wat mij betreft veel beter. Lekker nummer overigens!

Ik hoor in je baslijn een stukje hysteria van Muse en dat is zeker geen slecht iets :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 27 oktober 2015 10:59]


Door Tweakers user RocketLeague, dinsdag 27 oktober 2015 13:11

Kritiek:
Je nummer mist vooral de hoge (crisp) tonen (mis ik vooral bij de snare en de bas). De opbouw van het nummer is een beetje afgezaagd; standaard opbouw van een X aantal maten, steeds een instrument erbij etc. Jammer dat er geen zang bij is, dat zou het nummer afmaken.

Leuk nummer :-) Echt goed bezig man! Het kan helpen om niet in loops te werken maar van begin tot einde iets in te spelen zodat het niet steeds wegvalt.

Door Tweakers user armageddon_2k1, dinsdag 27 oktober 2015 13:29

Bedankt voor al het commentaar!

@RocketLeague: Ik herken me in je kritiek. Ik ben ook altijd gewend geweest een nummer te maken met een band waar een zanger iets bij verzon. Dat is nu niet en dat is lastig. Mijn doel is uiteindelijk wel een zanger te regelen.

Door Tweakers user Rubs, dinsdag 27 oktober 2015 13:50

Lekker nummer zeg! Ik zou het geen straf vinden om meer van je muziek te moeten horen :)

Door Tweakers user minimdrietekens, dinsdag 27 oktober 2015 20:58

Afgespeeld op platte speakers en (daardoor?) geen last van het platte/doffe geluid. Klinkt erg leuk en kan makkelijk een uur lang luisteren.

Door Tweakers user M.l., donderdag 29 oktober 2015 03:12

Doet me echt hier aan denken. BEn helemaal niet van deze stijl, maar vind 'm toch best mooi.

Door Tweakers user Jacco011, donderdag 29 oktober 2015 14:28

Ik luister hier met een Creative X-Fi HD en een Pioneer HDJ-2000 alles zonder EQ en vind het een lekker nummer. De bas vind ik wel gewoon goed maar dat is per smaak verschillend.

Een zanger is denk ik echt niet nodig tenzij het nummer zonder song eentonig is. ik denk dat Through The Fire and Flames zonder zanger wel eentonig zou zijn.
Innegeval zou ik graag meer van je willen horen en wens ik je veel geluk :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 29 oktober 2015 14:28]


Door Tweakers user armageddon_2k1, donderdag 29 oktober 2015 16:38

Bedankt voor de commentaren!

Door Tweakers user Geteisem, vrijdag 6 november 2015 11:15

Ben zelf metal and rockfan in hart en nieren. Lekker vrolijk up-tempo nummer. Past goed bij een racegame oid. ;)

Door Tweakers user WernerL, maandag 9 november 2015 22:22

Even beide nummers o[ je soundcloud geluisterd. Klinkt best goed eigenlijk. :D
Zang mis ik niet eens in de nummers.

Goed bezig !


Reageren is niet meer mogelijk