Fajita!

Door armageddon_2k1 op dinsdag 19 juli 2016 15:27 - Reacties (11)
Categorie: Muziek, Views: 3.422

Ik heb jaren in een band gespeeld, een moderne nu-metal band zoals we onszelf graag noemden :) Oftewel, een paar gasten die met weemoed terug wilden naar hun 16e levensjaren toen Papa Roach, Limp Bizkit, SOAD en Rammstein ons leven domineerden. We hadden redelijk succes met de band (keertje in de Melkweg gespeeld, festivalletje op mooi groot podium in Delft, etc.) en daar hoorde natuurlijk ook stricte band-afspraken bij! Elke vrijdag oefenen, en natuurlijk thuis zoveel mogelijk voorbereiden of werken aan nieuwe nummers.

Nu al 3 jaar niet meer in de band, maar één van de uitwerpselen van die tijd is nogal populair geworden in mijn vriendengroep en daarom is het nooit een slecht idee om dit te delen, helemaal gezien het zomer is! Voor mij is dit nummer speciaal omdat ik met tranen rollend over mijn wangen van de meligheid dit nummer gemaakt heb met onze drummer. Voor mij is de herinnering heel speciaal. Voor de volledigheid is het leuk om het hele verhaal erbij te vertellen namelijk.

Mijn goede vriend, de drummer, en ik besloten om op vrijdag, in plaats van oefenen in het hok, aan nieuwe nummers te werken. Heel serieus hadden we allemaal plannen, maar eerst was het belangrijk dat we avondeten zouden regelen. Zodoende liepen wij in De Coop en we hadden eigenlijk wel zin in wraps. Als snel kom je dan bij de pakjes met kruiden uit en daar viel mijn oog op de Fajita-kruiden. Al grappend zei mijn vriend "Fajita!" op een 'Mexicaanse toon'. Daarnaast stond een pakje Guacamole-mix en met mijn wat meer bas-stem volgde ik daarop met "Guacamole!". Er ontstond een vonk en een idee was geboren! Vol inspiratie renden we naar huis en zijn we aan het opnemen geslagen. Na 1,5 uur was het resultaat daar. Een zomerhit was geboren. De reacties van onze lieftallige vriendinnen waren:
Zijn jullie hier de hele avond mee bezig geweest?
Don't quit your day job....
Bij de band waren ze er ook niet heel blij mee. Zodoende hebben we dit maar ondergebracht in ons eigen samenwerkingsverband, The Nacho Brothers

Enfin, wij hebben in de maanden daarop volgend elke keer dit nummer in een playlist geplakt tijdens een feestje ergens en zodoende is het daadwerkelijk een hitje geworden in mijn sociale kring(etje).

Voel de zomer, voel het geluk, voel de vrijheid. Pak een biertje, bak de mais en bonen, rooster wat kip. Maal een avocadootje met wat peper, tomaat en ui en geniet. Tijd voor Fajita's met Guacamole!


Voor de volledigheid. Geen kant en klare loops gebruikt. Alles met synths, gitaar, handen, mond, whatever. Vooral de 'spaanse handjeklap' was interessant om te doen.

Volgende: Verhuizingen anno 2016, hoe moeilijk kan het zijn 12-'16 Verhuizingen anno 2016, hoe moeilijk kan het zijn
Volgende: Tijd om te rocken 10-'15 Tijd om te rocken

Reacties
Door Tweakers user Jogai, dinsdag 19 juli 2016 20:41

maar één van de uitwerpselen van die tijd is nogal populair geworden
uitvloeisels?

Door Tweakers user armageddon_2k1, dinsdag 19 juli 2016 20:54

Nee, uitwerpselen in dit geval :)

Door Tweakers user Ample Energy, dinsdag 19 juli 2016 22:05

Haha, leuk. Ik ga hem in een playlist zetten voor een feestje volgende week; ben wel benieuwd naar reacties :P

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 19 juli 2016 23:46

ideeetje is best grappig maar ik vond de uitwerking niet muzikaal genoeg, de 'geen loops gebruikt'-disclaimer beloofde meer dan je er voor kreeg...

sorry maar geen playlist voor mij.

Door Tweakers user armageddon_2k1, woensdag 20 juli 2016 09:16

Ample Energy schreef op dinsdag 19 juli 2016 @ 22:05:
Haha, leuk. Ik ga hem in een playlist zetten voor een feestje volgende week; ben wel benieuwd naar reacties :P
Ik ook :P
i-chat schreef op dinsdag 19 juli 2016 @ 23:46:
ideeetje is best grappig maar ik vond de uitwerking niet muzikaal genoeg, de 'geen loops gebruikt'-disclaimer beloofde meer dan je er voor kreeg...

sorry maar geen playlist voor mij.
De uitleg erboven gaf je niet al het idee dat het misschien niet het meest muzikale stuk ter wereld was? ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 juli 2016 09:17]


Door Tweakers user walteij, woensdag 20 juli 2016 09:38

Ach, Jody Bernal heeft ook met een draak van een nummer de hitparade bestormd, net als Las Katchup, Lou bega, T-Spoon, O-zone en vast nog een heel stel meer.

Het hoeft geen muzikaal wonder te zijn om een hit te worden. Sterker nog, de meeste Top-40 hits zijn alles behalve muzikale wonderen. Ga maar eens luisteren naar de top-40 van het jaar waarin jij vond dat de beste muziek gemnaakt is. De kans is groot dan > 75% van de nummer zwaar tegen valt, alleen die laatste 25% (als je dat al haalt) is dan wel echt goed te noemen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 juli 2016 09:38]


Door Tweakers user JT, woensdag 20 juli 2016 10:37

Niet hoogstaand, wel leuk gedaan :D

Door Tweakers user friggler, woensdag 20 juli 2016 11:29

Er zijn al veel mindere nummers een hit geweest, dus waarom deze niet? :)

Door Tweakers user armageddon_2k1, woensdag 20 juli 2016 13:11

friggler schreef op woensdag 20 juli 2016 @ 11:29:
Er zijn al veel mindere nummers een hit geweest, dus waarom deze niet? :)
Als dat gebeurt dan heb je hem hier het eerst gehoord :)

Reageren is niet meer mogelijk