Verhuizingen anno 2016, hoe moeilijk kan het zijn

Door armageddon_2k1 op woensdag 28 december 2016 10:42 - Reacties (31)
Categorie: -, Views: 5.841

Even een rant-blog, want ik word er helemaal kriegel van.

1 Augustus hebben we een huis gekocht en per 1 December hebben we de sleutel. Ontzettend spannend natuurlijk en ontzettend leuk. Per 16 December zijn we verhuisd en met een verhuizing komen altijd de nodige verhuizingen die je door moet geven, afgezien van de verschillende abonnementen die je moet eindigen en opnieuw moet aanvragen.

Het valt me echter op dat het in 2016 blijkbaar ontzettend moeilijk is voor bedrijven om het digitaal geregeld te krijgen dat er iemand verhuist danwel opzegt.

Wij zijn niet de meest slordige types dus we hadden een heel lijstje klaar met alle dingen die we op moesten zeggen en hadden dat allemaal eind Oktober al aangevraagd, inclusief de aanvragen voor nieuwe abonnementen.

Nou, hier dan de scorekaart....

Ziggo - Opgezegd per 16 december
 • Internet was op 10 december al weg
 • Termijn voor Januari 2017 wordt gewoon afgeschreven
 • Volgens WebCare team moet ik storneren want de twee systemen zijn niet gekoppeld van oud UPC klanten
Qurrent - Opgezegd per 31 december
 • Termijn voor Januari 2017 wordt gewoon afgeschreven
 • Webcare team zegt dat ik ook moet storneren
 • Mijn meterstanden zijn ook niet goed doorgekomen omdat ik dat blijkbaar bij Mijn Energie had ingevuld in het Dashboard van hun en dat is alleen voor eigen boekhouding. Ondanks dat dit de link was die ze zelf stuurden/
 • Na stornering hebben ze het zelf ook nog een keer teruggestort
 • Betalingsherinnering al weer binnen gekregen
 • Wordt vervolgd....
Bol.com
 • In mijn Account heb ik het adres aangepast
 • GoPro Hero 5 Black besteld en dubbel gecheckt dat het adres klopte
 • Afgeleverd bij buren oude huis
 • Volgens WebCare team had ik mijn cookies moeten wissen
Fiber Nederland
 • Aangevraagd per 1 december in oktober omdat er geen Ziggo is in mijn nieuwe regio
 • Termijn voor November wordt afgeschreven
 • Webcare team zegt dat dat een foutje is en het teruggeboekt wordt, wat ook gebeurt.
 • Eind november wordt 2x een termijn bedrag afgeschreven vanwege onbetaalde termijn daarvoor....
 • Webcare team zegt dat dat een foutje is en het teruggeboekt wordt, wat ook gebeurt.
 • 1 december geen internet omdat ik mijn rekeningen niet betaal
 • Webcare team zegt dat dat een foutje is en dat ik per 27 december internet zal hebben
 • 27 december: Internet!
 • 28 december wordt er 3x een termijn bedrag afgeschreven vanwege onbetaalde termijnen daarvoor...
 • Webcare team zegt dat dat een foutje is en het teruggeboekt wordt....
Vitens Nederland
 • Opgezegd en aangevraagd op oude en nieuwe adres in Oktober
 • Moet voor oude adres de termijn van Januari t/m Maart betalen
 • Webcare team zegt dat dat een foutje is en ik het niet hoef te betalen
Gemeente Heumen
 • Inschrijving per 16 december gedaan op 1 oktober
 • Worden gebeld dat dat niet kan want er wonen nu mensen. Aangegeven dat dat klopt, omdat dat de vorige bewoners zijn die er op 1 december uit gaan en wij er op 16 december in gaan.
 • Krijgen een brief dat we de vorige bewoners als huurders aan moeten merken omdat ie nu op ons adres wonen
 • Opgebeld om aan te geven dat er inderdaad nu mensen wonen, maar dat wij er op 16 december in gaan als zij er uit gaan. Dit was wel een heel moeilijk concept. Kon ik niet gewoon op 16 december me inschrijven, dat is een stuk logischer
 • 2 december worden we gebeld dat onze huurders eruit zijn..... welke huurders? Aangegeven dat dat de vorige bewoners zijn en dat wij vanaf nu daar ingeschreven willen zijn. Dat is toch wel moeilijk, want in het systeem staat dat we op 16 december erin gaan..... RAAAAAH!
Echt... hoe kan het? Aan onbedoelde afschrijvingen alleen al is het een kleine 300 euro. Maar zowel mijn Gas, Water, Licht, Internet en inschrijving waren blijkbaar ingewikkeld. De laatste keer dat ik verhuisde (in 2011) ging het allemaal een stuk makkelijker. Vooral het Bol.com verhaal ben ik verbaasd over. In mijn gegevens staat serieus mijn nieuwe adres, maar volgens Bol.com staat daar het oude.... en dan moet ik mijn cookies verwijderen. Ik snap er geen hol meer van.

[/rant]

Volgende: Fajita! 07-'16 Fajita!

Reacties


Door Tweakers user Damic, woensdag 28 december 2016 10:57

OMG wat een soep, zonder ballekes :r

Door Tweakers user Rubman, woensdag 28 december 2016 11:39

Wow, ik maak mij nu al zorgen voor als wij gaan verhuizen over een paar maanden.

Naar een nieuwbouw woning, vanaf huurwoning dus dat beloofd heel wat leuks met betrekking tot abonnementen en andere opzeggingen danwel wijzigingen.

Door Tweakers user armageddon_2k1, woensdag 28 december 2016 11:40

Nou, zorgen maken hoeft niet. Want uiteindelijk kost het me geen tijd, maar alleen frustratie. De meeste bedrijven reageren rap via Twitter DM's.

Het is gewoon fucking irritant!

Tip: Maak screenshots van bestellingen die je doet bij Bol en Zalando etc, want dan heb je zwart op wit dat het probleem bij hun ligt.

[Reactie gewijzigd op woensdag 28 december 2016 11:41]


Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 28 december 2016 12:08

Ik ben blij dat ik niet in NL woon moet ik zeggen. Tot op heden nog nooit problemen gehad met aanpassingen/aangaan/opzeggen van diensten of abbonementen...

Door Tweakers user armageddon_2k1, woensdag 28 december 2016 12:10

Blokker_1999 schreef op woensdag 28 december 2016 @ 12:08:
Ik ben blij dat ik niet in NL woon moet ik zeggen. Tot op heden nog nooit problemen gehad met aanpassingen/aangaan/opzeggen van diensten of abbonementen...
Ik ook niet, maar nu is het even terreur. Waar woon jij dan?

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 28 december 2016 12:24

Een klein beetje naar het zuiden ;)

En dat het al eens misloopt dan denk ik: kan gebeuren. Maar op zoveel plaatsen? Het lijkt wel of niemand nog weet hoe ze hun job correct moeten uitoefenen.

Door Tweakers user Afvalzak, woensdag 28 december 2016 13:43

Ik ben laatst van Tele2 naar Vodafone overgestapt (glasvezel) en dat is voor het eerst dat een dergelijke overstap zonder enige problemen is gegaan bij mij, moest wel verplicht een VF monteur komen om het geheel te activeren maar dat is voor de meeste mensen juist een fijne service. ;)

Mijn ergste:

KPN/Planet (lang geleden ja;)) naar UPC, 2 maanden geen internet omdat KPN het internet direct afsloot en UPC niet sneller kon leveren.

Gevolgd door:
Nieuwe COAX verbinding op de zaak, heeft van datum aanvraag tot datum activatie meer dan 1 jaar geduurd door allemaal foute communicatie tussen de aanlegger en kabelaar.
In de tussentijd gelukkig wel internet via ADSL, maar het blijft triest.

Door Tweakers user Whatson, woensdag 28 december 2016 13:46

Dat gedoe met Fiber had je aan kunnen zien komen:
Fiber (Voorheen Fype) Glasvezel provider ervaring

Door Tweakers user armageddon_2k1, woensdag 28 december 2016 13:51

Leuk en aardig, maar ik heb geen alternatief behalve takketraag ADSL

Door Tweakers user we_are_borg, woensdag 28 december 2016 15:01

armageddon_2k1 schreef op woensdag 28 december 2016 @ 13:51:
[...]


Leuk en aardig, maar ik heb geen alternatief behalve takketraag ADSL
Had je geen keus bij mij is het Fiber, CaiWay of Solcon?

Door Tweakers user Martijndoes, woensdag 28 december 2016 16:07

Apart, ik ben afgelopen februari verhuisd en heb nauwelijks problemen gehad eigenlijk. Alle afschrijvingen waren correct, kon bijna alles netjes via het web afhandelen etc. Het verbaasde me nog dat het zo soepel gingen allemaal. Het kan dus blijkbaar ook anders.

Enige puntje was dat KPN me "vergeten" was te vertellen dat ik op m'n nieuwe adres max 6mbit down en 0,8 up zou hebben. Opzeggen mocht niet want ik had een contract voor een jaar afgesloten (heel bizar dat dat niet vervalt bij een verhuizing). Gelukkig kwamen ze een paar dagen later terug met het bericht dat het internet binnen 2 maanden geupgrade zou worden.

Door Tweakers user Metallize, woensdag 28 december 2016 16:54

Zelf ook nog nooit problemen gervaard met het verhuizen (hier in Ierland) hier heb je een maand opzegtermijn kwa huur that's it! , en tegen mn provider zeg ik dat ik op die datum daar woon, en ze wisselen t gewoon om , ik krijg een andere modem .. en de ouwe moet ik meenemen, dan kan de monteur t meenemen als de nieuwe komt, als je glasvezel in t huis hebt .. is de lijn meestal al actief op 50kbit up and down .
Bij mn huidige appartement heb ik zelfs gewoon opgebeld en gevraagd of ze 100mbit konden aanzetten (na het bellen voor te betalen)... die gast in zn ier-engels ... " aah ye no worries laddie .. youll be up in 20min " :D

kwa inwoners registratie , ja je hebt een pps nummer voor alles, doe je t zelf fout, dan brand je je erzelf aan ;) maar t is 99% van de tijd wel snel gedaan

Ik ben blij dat ik die Nederlandse Bureaucratie niet meer heb hier ;) ik werd er toen ik nog in NL woonde al helemaal gek van :P

[Reactie gewijzigd op woensdag 28 december 2016 17:03]


Door Tweakers user ufear, woensdag 28 december 2016 17:19

Ach, valt reuze mee, Eneco vind dat ondanks dat ik in december 2014 hier ben gaan gaan wonen het volgende toen ik opmerkte dat mijn jaarrekening van 2015 voor geen meter klopte (nadat ik in 2016 blijkbaar het dubbele had betaald - dacht dat ze elke twee maanden af waren gaan schrijven, oeps);

Uw jaarnota
Bij deze wil ik u informeren dat wij inderdaad op de jaarnota een berekening maken van periode 21 juli 2015 tot en met 29 november 2015. Dit is omdat uw meter pas vanaf 21 juli 2015 in bedrijf is gegaan, hiervoor stond uw meter in 'aanleg'. In het verleden is er een historisch verbruik geweest dat hoger ligt dan de 10.000 kWh schaal. Aangezien u niet in deze schaal valt wordt u volgend jaar berekend over een volledige verbruiksperiode van 1 jaar in de schaal waar u 'thuishoort' <10.000 kWh.

Dus ik heb 8 maanden geen meter gehad, vervolgens in 3 dagen 2000 kWh gebruikt en daarom rekenen ze alle kortingen enzo ook maar even over die periode 8)7

[Reactie gewijzigd op woensdag 28 december 2016 17:20]


Door Tweakers user rc5proxy, woensdag 28 december 2016 22:12

hier nooit geen problemen gehad met een verhuizing.
(oke toen malig kabelaar was vergeten oud bewoner af te sluiten en hadden ook geen opzegging ontvangen)
maar dat is logisch heb deurwaarder toen netjes verwezen naar het adres waar de mevrouw nu verbleef :Y)
maar niet verteld dat het een begraafplaats is :+

Verder bij xs4all een verhuis verzoek ingediend en als service wordt dan in maand van de verhuizing adsl dubbel aangesloten op oude en nieuwe adres :D
Bel ik op naar xs4all na dat bericht gelezen te hebben hoe dat moet met 1 modem sturen ze gelijk maar nieuw modem op ook nog _/-\o_

Door Tweakers user WhiteDog, donderdag 29 december 2016 01:21

Verhaal van bol.com is toch wel heel bizar. Cookies staan op je PC terwijl je adres gewoon uit hun database komt. Als je je bestelling terugkijkt in hun systeem staat daar dan het nieuwe adres bij "verzenden naar"?

Dat cookie verhaal lijkt me uit de lucht gegrepen door de medewerker :) Zeg gewoon dat je altijd in incognito mode werkt en er geen cookies worden opgeslagen, dan moet hij wat anders gaan verzinnen.

Door Tweakers user VECTOR, donderdag 29 december 2016 07:47

Sjezus dit is allemaal wel dafuq inderdaad :O

Door Tweakers user armageddon_2k1, donderdag 29 december 2016 10:21

WhiteDog schreef op donderdag 29 december 2016 @ 01:21:
Verhaal van bol.com is toch wel heel bizar. Cookies staan op je PC terwijl je adres gewoon uit hun database komt. Als je je bestelling terugkijkt in hun systeem staat daar dan het nieuwe adres bij "verzenden naar"?

Dat cookie verhaal lijkt me uit de lucht gegrepen door de medewerker :) Zeg gewoon dat je altijd in incognito mode werkt en er geen cookies worden opgeslagen, dan moet hij wat anders gaan verzinnen.
Op de website in ons account staat het juiste adres. In de verzendbevestiging vervolgens niet.

Door Tweakers user Xessive, donderdag 29 december 2016 20:57

Heerlijk hŤ, dit digitale tijdperk...

Ik kan hier helemaal uit de doeken doen waardoor dit soort simpele dingen nodeloos ingewikkeld is en wordt gemaakt maar ik denk dat ik dan de maximaal aantal karakters limiet ruimschoots overschrijdt.

Ik wil je in ieder geval sterkte wensen de komende tijd betreffende je bovenstaand lijst(je) ťn je uiteraard veel plezier wensen in je nieuwe woning!!

Door Tweakers user Supercop, vrijdag 30 december 2016 13:47

haha dat van bol.com is wel heel erg :)
Ik heb met nuon negatieve ervaringen wat betreft opzeggen. Als je namelijk een slimme meter hebt doen ze dus helemaal NIETS met je meterstanden. Sta je daar samen met een makelaar en de nieuwe bewoners de boel netjes in te vullen, maar wordt er niets mee gedaan.

Tja U heeft een slimme meter, dus wij lezen de meterstand uit, ok prima... zou je zeggen.

Nieuwe bewoners er op 4 oktober in, meterstand t/m 4 november gefactureerd aan ons!
Tja, U had ruim van te voren moeten aangeven dat U gaat verhuizen en wij kunnen de meterstand slechts 1x per maand uitlezen...daar word je toch %^&&^%$ gek van.
Die termijn wordt mooi dubbel betaald, Het is inmiddels december en Nuon houdt nog steeds vast dat het toch echt mijn eigen schuld is...zie alg. voorwaarden en zo...maar kom op, waar is die meterstand lijst dan voor??

[Reactie gewijzigd op vrijdag 30 december 2016 13:49]


Door Henk, zaterdag 31 december 2016 14:48

Voor het laatst verhuisd in 91. Bij het postkantoor haalde je een PTT verhuisformulier. Energie en aanverwant belde je even. En dat allemaal zonder 1 hapering. Zelfs kon je je aansluiting bij wat toen nog nuts-bedrijven heette gewoon even twee week parallel laten lopen voor het gemak!
Maar ja, toen deden mensen het werk nog.

Door Tweakers user coolbvrobin, zondag 1 januari 2017 16:40

Ben in aug/september verhuisd
Geen problemen gehad
Bol.com is goed gegaan (prullenbak gekocht die 4 x bij leveren kapot was 8)7 )
T-Mobile ook goed gegaan. geen enkel probleem. er is zelfs binnen een maand een 3g mast gekomen :Y)
Inschrijven bij de gemeente ging via digi id en via de belasting site:)
Alleen mijn auto verzekering werd 10 euro duurder :(
stroom gas water cv en internet word geregeld door de verhuurder :)
Ziggo 150mb snel zat!
Makkelijker kon niet
Alleen 3 dagen ziek in mijn bed gelegen terwijl ik moest verhuizen :|


Door Tweakers user B00st3r, maandag 2 januari 2017 15:14

Ik ben in 2015 verhuisd en ik heb geen enkel probleem gehad.

Door Tweakers user armageddon_2k1, maandag 2 januari 2017 15:18

B00st3r schreef op maandag 2 januari 2017 @ 15:14:
Ik ben in 2015 verhuisd en ik heb geen enkel probleem gehad.
Ok

Door Tweakers user M.l., maandag 2 januari 2017 18:32

Ik snap dat je een beetje pissig bent dat je achter een hoop aan moet gaan, maar dit zijn dingen die je kunt verwachten en daarvoor moet je je ook een beetje indekken (bedrijven doen niet anders, dus doe het ook).
 • Zorg dat je voor alles wat je opzegt of waar je je adres wijzigt bewijs hebt. Neem met bedrijven altijd je telefoongesprekken op en geef als eerste aan dat je het gesprek opneemt, daarna geef je aan waarvoor je belt en voer je je gesprekje.
 • Kan je bepaalde zaken alleen digitaal doorgeven en krijg je geen bevestiging per e-mail of post? Bel er dan altijd achteraan (en eerst vertellen dat je opneemt) en vraag of ze aan kunnen geven of er niets fout is gegaan. Als ze niets aan (kunnen) geven dan mag je er van uit gaan dat het klopt. Geef wel als eerste aan wat je wijziging is en vraag daarna of er iets te melden is dat er iets niet klopt. Nu kun je alsnog aantonen dat je een bedrijf op de hoogt hebt gebracht van je wijziging.
 • Krijg je een automatisch incasso die echt niet klopt? Altijd eerst storneren. Moet je wel iets betalen maar minder dan is geÔncasseerd? Betaal dan alsnog het verschil en geef ook je klantnummer of betalingskenmerk door. Bel er daarna pas achteraan en vertel wat je hebt gedaan. Ook hier weer het gesprek opnemen en als eerste zeggen dat je opneemt.
 • Wat betreft de gemeente, daar inschrijven en andere moeilijkheden met ambtenarij, ik zou even een raadsman raadplegen. Je wil er vooral niet te veel moeite in steken. Misschien kan je gewoon een aangetekende brief sturen naar je gemeente waar in je ze van alles op de hoogte stelt. Dat kost je een keer geld maar zou kunnen betekenen dat je niet nog 10 keer naar het gemeentehuis moet.
Het valt me echter op dat het in 2016 blijkbaar ontzettend moeilijk is voor bedrijven om het digitaal geregeld te krijgen dat er iemand verhuist danwel opzegt.
Dit is inderdaad zo en daarom altijd jezelf indekken. Als jij maar kan aantonen dat je het goed hebt geregeld hoef je er verder geen geld en tijd meer in te steken.

Succes nog met het afhandelen!

Door Tweakers user armageddon_2k1, maandag 2 januari 2017 21:27

M.l. schreef op maandag 2 januari 2017 @ 18:32:
Ik snap dat je een beetje pissig bent dat je achter een hoop aan moet gaan, maar dit zijn dingen die je kunt verwachten en daarvoor moet je je ook een beetje indekken (bedrijven doen niet anders, dus doe het ook).
Och, al met al heeft het typen van dit blogitempje me meer tijd gekost ;-) Ik kan er ook niet heel erg boos om worden. Een paar minuutjes irritatie en dan weer verder gaan.

Ik plaats dit berichtje puur omdat ik me erover verbaas dat er zo ontzettend veel mis is gegaan. 1 of 2 bedrijven, okee, maar alle GWL en internet is toch wel bizar.

Door Tweakers user genosis, dinsdag 3 januari 2017 10:03

Had zelf ook wat leuks bij de Mediamarkt..
Dure 4K monitor stuk, gebeld, op laten halen op mijn nieuwe adres. Aan de telefoon verteld dat ik verhuisd ben, want daarom had ik een ander adres..

Maar de helpdeskmedewerker denkt dan niet even mee en laat het adres wijzigen.. nee.

3 maanden later, na veel gedoe over de reparatie blijkt dat hij op het oude adres is afgeleverd..
Ja meneer, dan had u het adres moeten wijzigen..

Verhaal had nog een staartje overigens, de nieuwe bewoners hadden het geweigerd en de bezorger heeft het pakket gestolen dus ik kreeg mooi het geld terug.. 4,5 maand later..

Door Tweakers user ItsNotRudy, dinsdag 3 januari 2017 10:07

Aan de andere kant zijn deze problemen natuurlijk niet de norm. Mijn eigen verhuizing is nagenoeg vlekkeloos verlopen, in ieder geval zonder bedrijven die me dubbel laten betalen of het oude adres gebruiken. Ik merk dat toen ik me inschreef bij de nieuwe gemeente, alle dingen zoals zorgverzekering/belasting e.d. mooi meegingen. De nieuwe bewoners van mijn huis merkten ook op dat ze maar 1 dingetje voor mij hadden ontvangen, terwijl ik verder nergens bedrijven heb benaderd om mijn adres aan te passen.

Dus iedereen die door deze post bezorgd is geworden; het kan ook anders!

Door zovty, dinsdag 3 januari 2017 12:45

Je moet niet gelijk aan de bel hangen met die lui. Het komt allemaal wel goed, de computer piept vanzelf dat het niet klopt.

is mijn ervaring althans.

Door Tweakers user armageddon_2k1, dinsdag 3 januari 2017 12:59

zovty schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 12:45:
Je moet niet gelijk aan de bel hangen met die lui. Het komt allemaal wel goed, de computer piept vanzelf dat het niet klopt.

is mijn ervaring althans.
Juist ja, laat ik lekker 500 euro voorschieten en hopen dat het vanzelf wel goedkomt.

Door Tweakers user 53645714n, zondag 8 januari 2017 18:47

Wij hadden dat met een Wehkamp besteling. §600,- aan jassen besteld. Nieuwe adres ingevuld, nog een keer gecheckt. Bij het oude adres aangeboden en door de bezorger is een van de vier pakketen op bezorgd gezet, de rest op niet thuis. Volgens Wehkamp was alles bezorgd, volgens UPC exoress niets. Op het oude adres wonen niet al te frisse types hadden we gehoord, dus wij maakten ons al zorgen, maar de Wehkamp verzekerde ons dat het goed zou komen en heeft de boel opnieuw opgestuurd.
Maandag erop hebben we de nieuwe jassen al in huis, pas de woensdag daarna belt de buurman van het oude adres(?!) dat hij een stapel jassen voor ons in ontvangst heeft genomen die ochtend. Toen brak toch echt mijn klomp. Of die bezorger ze nou eerst op zn gemak heeft gepast ofzo, ik weet het niet. Wel stressvol als je net verhuist bent in ieder geval.
Sterkte!

Reageren is niet meer mogelijk