Fajita!

Door armageddon_2k1 op dinsdag 19 juli 2016 15:27 - Reacties (11)
Categorie: Muziek, Views: 3.422

Ik heb jaren in een band gespeeld, een moderne nu-metal band zoals we onszelf graag noemden :) Oftewel, een paar gasten die met weemoed terug wilden naar hun 16e levensjaren toen Papa Roach, Limp Bizkit, SOAD en Rammstein ons leven domineerden. We hadden redelijk succes met de band (keertje in de Melkweg gespeeld, festivalletje op mooi groot podium in Delft, etc.) en daar hoorde natuurlijk ook stricte band-afspraken bij! Elke vrijdag oefenen, en natuurlijk thuis zoveel mogelijk voorbereiden of werken aan nieuwe nummers.

Nu al 3 jaar niet meer in de band, maar één van de uitwerpselen van die tijd is nogal populair geworden in mijn vriendengroep en daarom is het nooit een slecht idee om dit te delen, helemaal gezien het zomer is! Voor mij is dit nummer speciaal omdat ik met tranen rollend over mijn wangen van de meligheid dit nummer gemaakt heb met onze drummer. Voor mij is de herinnering heel speciaal. Voor de volledigheid is het leuk om het hele verhaal erbij te vertellen namelijk.

Mijn goede vriend, de drummer, en ik besloten om op vrijdag, in plaats van oefenen in het hok, aan nieuwe nummers te werken. Heel serieus hadden we allemaal plannen, maar eerst was het belangrijk dat we avondeten zouden regelen. Zodoende liepen wij in De Coop en we hadden eigenlijk wel zin in wraps. Als snel kom je dan bij de pakjes met kruiden uit en daar viel mijn oog op de Fajita-kruiden. Al grappend zei mijn vriend "Fajita!" op een 'Mexicaanse toon'. Daarnaast stond een pakje Guacamole-mix en met mijn wat meer bas-stem volgde ik daarop met "Guacamole!". Er ontstond een vonk en een idee was geboren! Vol inspiratie renden we naar huis en zijn we aan het opnemen geslagen. Na 1,5 uur was het resultaat daar. Een zomerhit was geboren. De reacties van onze lieftallige vriendinnen waren:
Zijn jullie hier de hele avond mee bezig geweest?
Don't quit your day job....
Bij de band waren ze er ook niet heel blij mee. Zodoende hebben we dit maar ondergebracht in ons eigen samenwerkingsverband, The Nacho Brothers

Enfin, wij hebben in de maanden daarop volgend elke keer dit nummer in een playlist geplakt tijdens een feestje ergens en zodoende is het daadwerkelijk een hitje geworden in mijn sociale kring(etje).

Voel de zomer, voel het geluk, voel de vrijheid. Pak een biertje, bak de mais en bonen, rooster wat kip. Maal een avocadootje met wat peper, tomaat en ui en geniet. Tijd voor Fajita's met Guacamole!


Voor de volledigheid. Geen kant en klare loops gebruikt. Alles met synths, gitaar, handen, mond, whatever. Vooral de 'spaanse handjeklap' was interessant om te doen.

Tijd om te rocken

Door armageddon_2k1 op maandag 26 oktober 2015 13:43 - Reacties (14)
Categorie: Muziek, Views: 3.143

Alweer een half jaar geleden heb ik hier op Tweakblogs een nummer van mij geplaatst dat ik gemaakt had. Ik vond het erg leerzaam om daar de commentaren van te krijgen en ik vind het ook gewoon leuk iets te plaatsen natuurlijk :)

De afgelopen maand me weer hard gemaakt voor een nummer en het valt me toch elke keer weer viest tegen om helemaal zelf een nummer te maken en verantwoordelijk te zijn voor alle instrumenten. En dan heb ik zang nog weg gelaten ook! Ik heb zelf 9 jaar in een band gespeeld en daar jamden we er altijd op los. Dit vind ik een stuk moeilijker!

Misschien wel interessant om te weten welke apparatuur ik gebruik:
- Cubase 8 Pro
- Addictive Drums 2
- Line 6 Pod HD500
- PRS Singlecut
- Fender Jazz Bass
- Event 20/30 monitoren
- Mac Mini 2011 i5

Wat betreft de commentaren van vorige keer met betrekking tot het platdrukken van de muziek. Ik herken het wel, maar ik moet toegeven dat het ook wel een beetje de stijl is (nu-metal) waar het nog erg prominent in is. Ik probeer het zo min mogelijk te doen, maar dat is natuurlijk ook iets wat ontzettend moeilijk is en echt te maken heeft met goeie mix-skills.
Daarnaast heb ik het gevoel dat Soundcloud ook nog het e.e.a. doet kwa platdrukken, dus ik heb hem nu ook even op Dropbox gezet.

Het nummer dat ik nu gemaakt heb heeft iets weg van Ghinzu, Biffy Clyro en misschien nog wat Muse.
Laat aub weten wat je ervan vind en dan ga ik kijken wat ik met mijn volgende nummer nog meer kan leren!


Directe SoundCloud link: Hier
En de Dropbox link: Hier

Mijn eerste nummer sinds lange tijd

Door armageddon_2k1 op donderdag 2 april 2015 21:11 - Reacties (16)
Categorie: Muziek, Views: 2.961

Ik heb een jaar of 7 in een nu-metal / rock bandje gezet, maar zoals het altijd gaat moet je op gegeven moment ook werken, verhuizen, trouwen (en later kinderen krijgen) en dan heb je niet zoveel tijd meer om 2x per week met een paar gasten in een muf hok te zitten jammen, stonen en algeheel chillen (good times).

Nu ben ik pas 2 jaar gestopt met de band maar het viel me op hoeveel moeite het me kosten om toch een beetje muziek te maken thuis. Laatst toch maar een mooi set monitors gekocht, de zolder opgeknapt, Cubase 8 Pro gekocht en weer aan de slag gegaan.

Without much further ado, het volgende subtiele en gevoelige chanson:Laat me weten wat je ervan vind :) Ik ben nog op zoek naar een zanger.